Motor invoeren in vier stappen

Als u in België verblijft, moet u uw motor ook in België inschrijven. Keur’s Adviesgroep helpt u op weg in vier stappen

Stap 1: aangifte bij de Belgische douane

Aangifte doet u aan de hand van de buitenlandse inschrijving (kentekenbewijzen), bewijs van inschrijving in de huidige (Belgische) gemeente en de aankoopfactuur (in geval van aankoop). U krijgt van de douane een ‘Aanvraag om inschrijving voertuig’ (vignet 705).

Stap 2: documenten opsturen

Welke documenten moet u opsturen?  Een kopie van het roze document (vignet 705), de originele kentekenbewijzen (deel 1 + deel 2), een briefje met de vermelding ‘Aanvraag gelijkvormigheidsattest i.v.m. verhuis van Nederland naar België’. Dit allesopsturen naar: FOD Mobiliteit en vervoervalidatie motorvoertuigen (City Atrium), Vooruitgangstraat 56, 1210 Brussel. U krijgt het gelijkvormigheidsattest thuisgestuurd, samen met een grijs stickertje en de originele kentekenbewijzen.

Stap 3: motor verzekeren

Met het roze inschrijvingsformulier en de documenten die u thuis heeft ontvangen gaat u naar Keur’s Adviesgroep. Wij zoeken voor u de passende verzekering en sturen het aanvraagformulier naar Brussel. Samen met uw origineel kentekenbewijs (maak zelf kopieën van deel 1 en 2). U ontvangt uw Belgische inschrijving thuis samen met de originele plaat.

Stap 4: motor afmelden

Dit kan bij een van de RDW Keuringsstations. De documenten die u nodig heeft: kopie van deel 3 of overschrijvingsbewijs, inschrijvingsbewijs van de motor in België, identiteitspapieren van België en Nederland en de Nederlandse kentekenplaten. U kan uw motor pas afmelden als u in het bezit bent van het Belgische inschrijvingsbewijs en kenteken.