Flexibel lenen zonder risico

Uiteraard vindt u de uitzonderlijke lage variabele rentevoeten aantrekkelijk. Maar wat als de maandelijkse aflossing plotsklaps de hoogte in schiet? Geen zorgen, met de accordeonformule!


Hoe werkt het?

Dankzij de accordeonformule kan u op een veilige manier en zonder kopzorgen variabel lenen. Hoe werkt dat dan? Welnu, als er na de eerste rentevaste periode een aanpassing van de rentevoet doorgevoerd wordt, hoeft u niet meer of minder te betalen. Uw maandelijkse aflossing blijft gedurende de volledige terugbetalingstermijn hetzelfde, maar de duurtijd van de lening varieert naargelang de evolutie van de rentevoet.

Misschien betaalt u op een gegeven moment iets meer, of juist iets minder. Maar het bedrag blijft altijd hetzelfde!

Twee keer gewonnen

Zo profiteert u twee keer: u geniet van uitzonderlijk lage variabele rentevoeten én wordt nooit plotsklaps geconfronteerd met een plotse stijging van de maandelijkse aflossing. Ideaal als u flexibel wil lenen zonder risico.

Lening herzien

Als u variabel leent, wordt uw hypothecaire lening na verloop van tijd herzien. Hierbij gebruikt uw bank de referte-index, die berekend wordt op basis van de koers van de Belgische staatsobligaties. Deze waarden veranderen snel, en verklaren de schommelingen van de rentevoeten.

Hoe wordt de nieuwe rente bepaald?

Uw nieuwe rente wordt bepaald door het verschil van de nieuwe referte-index en uw oude referte-index (de referte-index op het moment dat u uw lening hebt afgesloten). De formule ziet eruit als volgt:

Nieuwe rente = oude rente + (nieuwe referte-index - oude referte-index)

Maar wat de uitkomst ook is, met de accordeonformule betaalt u nooit meer dan u wenst!