ziekenzorg 

Hospitalisatie in België! Wat nu?

Verhuist u naar België? Zorg dan dat u in orde bent met alles, ook uw ziektekostenverzekering. Zo staat u bij een eventuele hospitalisatie niet voor onverwachte verrassingen. Meer weten?


Naar de huisarts

Gouden tip: zoek een betrouwbare huisarts in België waar u zich goed bij voelt. Hij is uw eerste aanspreekpunt voor medische hulp.

LEES MEER

Hospitalisatie

Bij een opname in het ziekenhuis bent u op twee manieren gedekt. Enerzijds door de openbare ziekteverzekering. Anderzijds door een eventuele private zorgverzekering. Daarvoor is Keur’s Adviesgroep uw ideale partner.

LEES MEER

Medicijnen

De verkoop van medicijnen en andere geneesmiddelen is in België voorbehouden voor apothekers. Dat geldt zowel voor medicijnen op doktersvoorschrift als voor voorschriftvrije geneesmiddelen.

LEES MEER

Ouderenzorg

Wat kost een huis in België? En waar moet u zeker op letten? Keur’s Adviesgroep rekent met u mee!

LEES MEER

Orgaandonatie

Artsen mogen organen of weefsels wegnemen voor transplantatie bij iedere Belg of buitenlander die ingeschreven is in het bevolkingsregister of tenminste zes maanden in het vreemdelingenregister. Wat moet u hierover weten?

LEES MEER

Ziektekostenverzekering

Een ziektekostenverzekering is verplicht in België en de basisdekking wordt doorgaans door het nationale sociale zekerheidssysteem verzorgd. Maar u kunt zich nog extra beschermen.

LEES MEER