Zeker op weg in België

Een autoverzekering is ook in België verplicht. Zo bent u in elk geval verzekerd voor schade aan derden. Maar extra verzekeren kan ook!

Bestuurdersverzekering

In België kunt u bovenop de basisverzekering kiezen voor een kleine omnium (in Nederland ‘beperkt casco’), een grote omnium en/of een bestuurdersverzekering. Die laatste kennen we in Nederland niet. Heeft u een bestuurdersverzekering, dan bent u na een ongeval gedekt voor eventuele medische kosten, invaliditeit, vergoeding voor inkomensverlies. In geval van overlijden is er een vergoeding voorzien voor de nabestaanden.

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid

Inzittende zijn in België beschermd door de wettelijke BA-verzekering, daar hoeft u geen extra verzekering voor af te sluiten. Deze verplichte Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid dekt alleen schade aan derden.

Kleine omnium

Naast de BA kunt u voor extra bescherming kiezen met een kleine omnium. Deze dekt uw wagen tegen brand, diefstal, glasschade, schade door natuurkrachten en contact met dieren.

Grote omnium

Bovenop de schade die gedekt wordt door de kleine omniumverzekering is met een grote omnium ook de door uzelf veroorzaakte schade verzekerd. Dit is materiële schade door vandalisme, vluchtmisdrijf van de tegenpartij of een ongeval (in fout of in recht). In Nederland noemen we deze extra dekking ‘casco’. De beste keuze voor uw gloednieuwe wagen!

Extra rechtsbijstand

Deze verzekering voorziet in de betaling van uw gerechtskosten die nodig zijn om u te verdedigen of om uw rechten te doen gelden bij een geschil in verband met het gebruik van uw voertuig. Er bestaan verschillende formules, van een basisdekking tot een allesomvattende polis waarbij alles wat niet expliciet uitgesloten werd, gedekt is.

Tip: heeft u een afzonderlijke rechtsbijstandsverzekering, dan hoeft u deze niet per se in uw autoverzekering te laten opnemen.

Bijstandsverzekering

Pech onderweg? Geen probleem met de optionele bijstandsverzekering. Zo kunt u 24 uur op 24 rekenen op professionele hulp. Het hele gezin kan een beroep doen op deze verzekering afhankelijk van de gekozen dekking. Ook de ongehuwde kinderen die tijdelijk elders verblijven en even met de gezinswagen op stap gaan.

De bijstandspolis geldt bovendien voor alle motorvoertuigen: ook voor uw motorfiets, mobilhome en campingcar.