Een overbruggingskrediet, iets voor u?

U wil een huis of appartement kopen in België, maar heeft uw huidige woning in Nederland nog niet verkocht? Geen probleem! Met een overbruggingskrediet overbrugt u de periode tussen de aankoop van de nieuwe en de verkoop van uw huidige woning.


Handig, toch?

Met de opbrengsten van uw verkochte woning betaalt u het kredietbedrag en de rente in één keer terug.

Waarop letten?

Een overbruggingskrediet is slechts beperkt toepasbaar en ook het maximum te ontlenen bedrag is beperkt, net als de looptijd. De looptijd van een overbruggingskrediet is beperkt, en de laatste betaling lost in principe de volledige schuld in. U moet uw huidige pand dus trachten te verkopen binnen die periode!

Realistische inschatting

Maak daarom een realistische inschatting van de verkoopprijs van uw oude woning. Stel dat u een overbruggingskrediet aangaat van 200.000 euro en uw oude huis hoopt te verkopen tegen hetzelfde bedrag. Als u het huis dan voor slechts 170.000 euro verkoopt, komt u 30.000 euro te kort voor de finale kapitaalaflossing.

Daarom bouwt u in samenspraak met Keur’s Adviesgroep beter een veiligheidsmarge in, zodat u niet in de problemen komt bij een lagere verkoopprijs.

Tijdig verkopen

Aangezien de looptijd van een overbruggingskrediet in tijd beperkt is tot een, twee of drie jaar, is het belangrijk dat u uw oude woning tijdig verkoopt. Als u niet aan de terugbetalingsverplichting voldoet, zal de bank het overbruggingskrediet omzetten naar een hypothecaire lening over een langere periode.